CNC frezavimas

CNC frezavimas – tai mechaninis įvairių medžiagų (metalo, plastiko ar kt.) apdirbimas – pjovimo būdas, kurio metu pjovimo įrankis (freza, peilių galvutė), nuimdamas drožlę, sukasi vietoje arba slenka paviršiumi sukdamasis, o apdirbama detalė slenka arba stovi vietoje. Tokiu būdu nupjaunama nuo apdirbamojo paviršiaus nustatyto storio drožlė. Be to, frezos dantys ar peiliai ne visą laiką pjauna ruošinį, todėl spėja nežymiai ataušti, ir būtent dėl to frezuoti galima dideliu greičiu. Greitis ir tikslumas – didžiausi CNC frezavimo privalumai.

Vertinant visą frezavimo eigą, svarbu parinkti tinkamą būdą. Pagal pjaunančių pjovimo įrankio (frezos, peilio) ašmenų išsidėstymą frezavimas skirstomas į dvi rūšis:

  1. Cilindrinis frezavimas – ašmenys yra frezos cilindriniame paviršiuje
  2. Galinis frezavimas – ašmenys papildomai yra ir galiniame frezos paviršiuje
  3. Mišrusis frezavimas – dirbama su dvišonėmis, trišonėmis diskinėmis ir galinėmis frezomis bei frezų rinkiniais

Prireikus gali būti pasirenkamos ir sferinės frezos, kurios padeda išgauti pakankamai tikslų paviršių ir paprastai yra naudojamos baigiamiesiems darbams (paskutiniam etapui). Pradinis kontūras gali būti gaunamas liejimo, štampavimo būdu (jei gamyba serijinė ar masinė) arba pirštine freza, paliekant galimybę švariam apdirbimui.

XYZ & More MB paslaugų privalumas – darbas su DMG įrengimais ir naujausia CAM programine įranga, padedančia išgauti aukštą gamybos tikslumą. Kaip teigia profesionalūs meistrai – savo kruopštumu ir tikslumu galime pasiekti net +/- 0,01 mm toleranciją daugumai gaminių. O tai stipriai prisideda prie galutinės gaminio kokybės.

Be to, dirbant su CNC frezavimo staklėmis galime pjauti medžiagas naudojant iki penkių (arba jei reikia – mažiau) ašių, kad  būtų užtikrintas dar didesnis tikslumas, dar geresnė gaminio kokybė.

CNC frezavimas naudojamas daugelio skirtingų paviršių apdirbimui. Norint nuimti medžiagos sluoksnį ir gauti lygų paviršių gali būti naudojamas tiek galinis, tiek cilindrinis frezavimas (apdirbimo būdai) – priklausomai nuo to, koks yra paviršiaus plotas ir koks tikslumas reikalaujamas.

Naudojamos medžiagos CNC frezavimui:

Medžiagas užsakome iš patikimų, ilgamete praktika patikrintų tiekėjų.

Populiariausias pasirinkimas CNC frezavimui – aliuminis arba metalas. Tačiau šių medžiagų savybės yra skirtingos, todėl ir darbas su jomis yra skirtingas.

– Aliuminis pasižymi tokiomis savybėmis kaip minkštumas, lengvumas, atsparumas karščiui (ugniai) ir lengvas apdirbimas. Be to, jis nerūdijantis ir nesunkiai gali būti derinamas su kitomis medžiagomis – tai yra patraukliausios šios medžiagos savybės, atsakančios į klausimą, kodėl būtent aliuminis pasirenkamas įvairiems gaminiams ar detalėms.

– Metalas pasižymi tvirtumu, stiprumu, tvarumu ir atsparumu. Metalas tai ekonomiškiausias pasirinkimas (pigesnis už aliuminį), tačiau jį apdirbti sunkiau. Metalas yra tokia medžiaga, kuriai būdinga korozija, todėl norint, kad metalo produktas būtų aukštos kokybės, būtina jį apsaugoti, padengiant dažais ar specialiu cheminiu sluoksniu.

CNC frezavimas – nauda ir privalumai

Metalo CNC frezavimas išsiskiria šiais pranašumais:

  • Universalumu. Tiek vertikalios, tiek horizontalios CNC frezavimo staklės leidžia itin tiksliai įgyvendinti bet kokius projektus – bet kokio masto (dydžio), sudėtingumo ar gylio
  • Tikslumu. Atliekant bet kokius darbus (pjovimo ar gręžimo), rezultatas bus lygiai toks, koks buvo nurodytas brėžiniuose. UAB „Mechaniniai komponentai“ gali atlikti darbus pasinaudodami Jūsų atneštu pavyzdžiu / atsiųstu brėžiniu, tačiau prireikus brėžinius gali sudaryti ir patys. Čia kiekvienas projektas ir jo įgyvendinimas yra iš anksto suderinamas su klientu, nurodant pagaminimo terminą ir preliminarią kainą.

Tikslumą, kaip CNC frezavimo privalumą, nurodo ir meistrai, teigdami, kad palyginti su kitais būdais CNC frezavimas yra itin tikslus, naudojamas tuomet, kai reikiamos medžiagos neįmanoma apdirbti ranka arba kai reikia gaminti serijinius (didelio užsakymo) gaminius.

  • Plačiomis galimybėmis. CNC frezavimas gali būti atliekamas 2D ir 3D formatais, frezavimo metu medžiaga yra apdirbama pagal tikslius vektorinius brėžinius. Itin vertinama tai, kad kompiuterinė staklių programa išgauna net labai sudėtingas formas, todėl Jūsų bet kokių idėjų įgyvendinimas čia tampa įmanomas.
  • Našumu. Jį užtikrina naudojamos aukščiausios kokybės technologijos. Visos medžiagos yra frezuojamos su specialiai pagal medžiagą parenkamais įrankiais, garantuojančiais itin didelį tikslumą ir darbo našumą.
  • Kokybe. Kiekvienas CNC frezavimo projektas yra individualus ir atliekamas itin kruopščiai, laikantis visų būtiniausių reikalavimų ir pagal aukščiausios kokybės standartus. Su CNC staklėmis yra žymiai paprasčiau išgauti geresnę, aukštesnę metalo gaminių kokybę. Tikriausiai būtent tai ir nulėmė, jog šiuo metu CNC frezavimas yra viena populiariausių ir paklausiausių metalo apdirbimo paslaugų. Beje, neretai tai ir geriausias pasirinkimas finansiniu ar laiko aspektu.
  • Patikimumu. UAB „Mechaniniai komponentai“ komanda žino, kaip svarbu, kad galutinis rezultatas (gaminys ir jo matmenys) atitiktų pirminius brėžinius. Visi darbai čia atliekami taip, kad klientai sugrįžtų dar kartą. Suprantame, kad patikimas meistras prilygsta patikimai gaminio kokybei, todėl dedame visas pastangas, kad tai pateisintume.
  • Funkcionalumu. CNC frezavimo panaudojimo spektras itin platus ir tinkamas įvairiausioms sritims – reklamos gamybai, baldų pramonei, interjero dekoravimo darbams, įvairiausių detalių gamybai ir t. t. CNC Frezavimas suteikia galimybę įgyvendinti bet kokius nestandartinius sprendimus, klientui tereikia juos išsakyti.

XYZ & More MB komanda siūlo įvairias su CNC frezavimu susijusias paslaugas: 2D ir 3D frezavimą, profesionalias konsultacijas, įvairių matmenų medžiagų apdirbimą, dizaino ir projektavimo paslaugas, nestandartinio projekto (dydžio ar formos) profesionalų įgyvendinimą.

 

Palikti atsakymą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas. Privalomi laukai pažymėti *